RETOURNEREN

Is jouw product niet naar wens en wil je dat ruilen of terugbrengen? Helaas zijn onze winkels gesloten maar wij komen je graag tegemoet! Op alle producten die je vanaf 1 december 2020 hebt gekocht of besteld heb je tot 28 februari 2021 de tijd om te ruilen.

Geen enkel probleem en vanuit Nederland bovendien gratis
We hopen natuurlijk dat je je bestelling in goede orde hebt ontvangen en je blij bent met hetgeen je ontvangen hebt. Ondanks dat we erg ons best doen kan het zijn dat er iets mis gegaan is met je bestelling, een artikel niet goed past of dat je gewoon niet tevreden bent met hetgeen je gekregen hebt. Een artikel retourneren is geen enkel probleem.

Herroepingsrecht
Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.


Retourformulier

Je kunt binnen de bedenktermijn ook gebruik maken van het retourformulier dat je van ons bij je zending hebt ontvangen. Vul dit formulier en in voeg het bij je retourzending. In dit geval dien je de producten te retourneren binnen 14 dagen na ontvangst.

Gevolgen van de herroeping - Geld terug
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van
eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.

Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen jou voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Gratis retourneren
Voeg het retourformulier bij je retourzending. Plak het retourlabel dat je van ons hebt ontvangen over het eerder gebruikte verzendlabel heen.
Je kunt je retourzending gratis afgeven bij een PostNL Pakketdienst bij jou in de buurt. Kijk voor vestigingen op: www.postnl.nl/locatiewijzer.
NB: Zorg ervoor dat je van PostNL een bewijs ontvangt van het feit dat je je pakketje hebt afgegeven. JOUWSPORTZAAK.nl, noch één van onze winkels is aansprakelijk voor het beschadigd- of zoekraken van retour gezonden artikelen.
Zonder bewijs van afgifte is je pakketje niet meer te traceren. Als PostNL je aanbiedt je per e-mail van het bewijs van afgifte te voorzien, zorg dan dat PostNL ook je e-mailadres heeft en controleer of je dit bericht ontvangt.
Heb je geen afgiftebewijs ontvangen van PostNL, neem dan contact op met de PostNL Klantenservice Consumenten op telefoonnummer: 088 – 22 55 555 of ga naar: https://www.postnl.nl/klantenservice/postnl-klantenservice/contact-opnemen.
Je dient dan onderstaande informatie zo nauwkeurig mogelijk door te geven:

  • Het PostNL Servicepunt waar je de retourzending hebt afgegeven.
  • Datum en tijdstip van afgifte.
  • Postcode van het retouradres: Euretco inz. Euretco Sport / Jouwsportzaak.nl - Antwoordnummer: 25034/5930 VB TEGELEN


Ons retouradres:
JOUWSPORTZAAK
T.a.v. RETOUREN JOUWSPORTZAAK.NL
Antwoordnummer 25034
5930 VB Tegelen
Netherlands


Aansprakelijkheid
Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat noch Jouwsportzaak.nl, nog één van onze partners aansprakelijk is voor het beschadigd- of zoekraken van retour gezonden artikelen.  


Retourneren vanaf locatie buiten Nederland
Het is op dit moment nog niet mogelijk om buiten Nederland gratis gebruik te maken van een PostNL Pakketdienst om je bestelling aan ons te retourneren. Wil je een aankoop retourneren vanuit het buitenland, dan dien je je retourzending zelf rechtstreeks terugsturen naar ons centraal magazijn. De verzendkosten zijn in dit geval voor eigen rekening. Maak voor het terugsturen van je aankoop gebruik van bovenstaand retouradres.